2023 YKS Sonuçları Açıklandı!

2023 YKS sonuçları açıklandı. ÖSYM YKS sonuç sayfası için tıklayın! Güncel üniversite YKS taban puanları ile 4 yıllık ve 2 yıllık bölüm puanları bu sayfada.

YKS 4 Yıllık Lisans Taban Puanları İçin Tıklayın! TYT 2 Yıllık Önlisans Taban Puanları İçin Tıklayın! SAYISAL Taban Puanları İçin Tıklayın! SÖZEL Taban Puanları İçin Tıklayın! EŞİT AĞIRLIK Taban Puanları İçin Tıklayın! DİL Bölümleri Taban Puanları İçin Tıklayın! AÇIKÖĞRETİM Taban Puanları İçin Tıklayın!

Beklenen an geldi ve ÖSYM 2023 YKS sonuçları milyonlarca öğrenciyle paylaştı. Artık 2023 yılı TYT ve AYT sınav maratonu da sona ermiş oldu. Sonuçlarınızı öğrenmek için ÖSYM resmi internet sitesinde T.C. kimlik numaranızı kullanarak sorgulama yapabilirsiniz.

YKS 2023 Sonuçları Açıklandı

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, hangi üniversiteyi tercih edeceklerine karar verme sürecine girmelidir. Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi, öğrenciler 24 adet tercih yapma hakkına sahip olacaklardır.

Belirtilen tarihler arasında yapılan tercihler, üniversite ve tercih sıralamaları açısından değiştirilebilir. Tercih dönemi tamamlandıktan sonra, öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemek durumunda kalacaklardır. ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

2023 YKS Tercih Süreci

TYT’den en az 150 puan alan adaylar, tercih kılavuzundaki tablo 3’te bulunan önlisans programları arasından tercih yapma imkanına sahiptir. TY puanlarının SAY, SÖZ ve EA gibi alanlara ayrılmadığını unutmamak önemlidir. Tüm adaylar için tek bir TYT puanı hesaplanacaktır.

AYT’den en az 180 puan alan adaylar ise tercih kılavuzundaki tablo 4’te yer alan lisans programlarından SAY, SÖZ, EA ve DİL puanlarına göre tercih yapma şansına sahiptir. Lisans programlarını tercih edecek adaylar, en düşük başarı sırası kriterlerine dikkat etmeleri önemlidir.

Tüm adaylara YKS sonuçları için tebrikler. Umarız sonuçlar istediğiniz gibi olmuştur ve bu başarıyı tercih ve yerleştirme süreçlerinde de sürdürürsünüz. Başarılar dileriz!

Yorumlar (0)
Yorum Ekle