2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı!

2023 KYK yurt başvuruları başladı. E-Devlet üzerinden yapılacak olan GSB yurt başvuruları 2 eylül 2023′ e kadar devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (eski adıyla KYK) bağlı yurtlar için 2023 başvuru süreci 29 ağustos itibariyle başladı. KYK yurt başvuruları 2 eylül günü saat 23:59′ a kadar yapılacak.

2023 KYK yurt başvuru sürecinde öncelikli gruplar arasına depremzede öğrenciler de dahil edildi. Başvurular 12 farklı kurumdan alınan veriler ile kontrol edilip, öncelikli gruplara dahil olan öğrenciler için öncelik sağlanmakta.

2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı

Bu yıl üniversiteye başlayan ve üniversite eğitimine devam eden gençler için önemli bir dönem başlıyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından sağlanan yurt imkanları için başvurular bugün itibarıyla başladı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği yurt başvuruları, e-devlet üzerinden alınmaya başlandı.

KYK yurtları, üniversite öğrencilerine konforlu ve güvenli bir yaşam alanı sunmanın yanı sıra sosyal imkanlar ve destek hizmetleriyle de öne çıkıyor. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte gençler, yurt seçenekleri ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgilere KYK resmi web sitesi üzerinden ulaşabilecekler.

KYK yurt başvuruları, öğrencilere ekonomik destek sağlamak ve barınma konusunda rahat bir çözüm sunmak amacıyla her yıl büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Başvuru yapacak gençler, KYK’nın sunmuş olduğu yurt olanaklarını değerlendirerek kendilerine en uygun seçeneği tercih edebilecekler.

Başvuru süresinin kısa olduğunu göz önünde bulunduran uzmanlar, gençleri başvurularını zamanında ve eksiksiz bir şekilde tamamlamaları konusunda uyarıyor. KYK yurt başvuruları için son tarih, 2 eylül olarak belirlenmiş durumda. Bu tarihe kadar başvurularını tamamlamayan öğrenciler, yurt imkanlarından faydalanma şansını kaybedebilirler.

KYK yurt başvurularının başladığını duyuran Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çeşitli konularda da bilgiler verdi. Bakan Bak, üniversite yerleştirme süreçlerinde öğrencilerin ve ailelerinin en önemli konularından birinin barınma olduğunu vurgulayarak, geçen yıl başarılı bir şekilde yurtlara yerleştirilen talep eden öğrencilere dikkat çekti.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet sunulacağını belirten Bakan Bak, “GSB yurtları, öğrencilerimizin evi, yuvasıdır. Yurtlarımız zor zamanlarda dahi aziz milletimize kapılarını açarak sağlam bir altyapının varlığını kanıtladı. Zorlu sınav süreçlerini birlikte başarıyla atlattık. Pandemi döneminde 150 bini aşkın misafiri yurtlarımızda ağırladık. Yangınlar, seller, depremler gibi acil durumlarda hızlı çözümler sunarak yurtlarımızı vatandaşlarımız için hazır hale getirdik. En son Kahramanmaraş merkezli depremde 483 bin 179 vatandaşımıza yurtlarımızda destek verdik. 36 ülkenin nüfusunu aşan bir yatak kapasitesine sahibiz. Bu alanda dünyada eşi benzeri bulunmayan bir altyapımız var.” şeklinde konuştu.

Bakan, yurtların nitelik ve nicelik açısından her geçen gün geliştiğini, sadece barınma değil aynı zamanda beslenme, sağlık, sosyal ve kültürel konuları da içeren bütüncül bir hizmet anlayışıyla gençlere hizmet verdiklerini ifade etti. İspanya’nın öğrenci konaklamasının yüzde 6’sını, İngiltere’nin yüzde 24’ünü, Almanya’nın yüzde 11’ini, Fransa’nın yüzde 15’ini ve ABD’nin yüzde 12’sini devlet olarak karşıladığını belirterek, geçtiğimiz yıl başvuran adayların yüzde 98,6’sını yurtlara yerleştirdiklerini söyledi.

Bakan Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularının başladığını ve başvuru sürecinin 2 Eylül tarihinde sona ereceğini açıkladı. Yerleştirme sürecinin adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Bu yıl öncelik grubuna, evleri orta ve üst düzeyde hasar gören depremzedelerin dahil edildiğini belirten Bakan, “Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. İstismar girişimlerine, yanıltıcı bilgilere kulak asmamanızı, devletimize güvenmenizi rica ediyorum. Bakanlığımız, ülkenin her köşesinde 822 yurt, 466 gençlik merkezi ve binlerce spor tesisiyle hizmet veriyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gençleri merkeze alan bir anlayışla 22 yıldır çalışıyoruz. Ülkenin gençlerinin önünde duran engelleri aşmak ve çözüm getirmek için çabalıyoruz. Ortak amacımız, gençlerimize huzurlu, refah dolu bir gelecek hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.

2023 KYK yurt başvuru ekranı için buraya, KYK yurtları hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum Ekle