2023 KPSS Sonuçları Açıklandı! (İptal Edilen Soru Var)

2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı – A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçlarını açıkladı.

Türkiye genelinde yaklaşık 900bin adayın büyük bir merakla beklediği 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları sonunda açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlara toplamda 900bin aday katılmıştı.

Adaylar, uzun bir süre boyunca sınav sonuçlarını beklemenin ardından sonuçlara resmi ÖSYM web sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri olmak üzere üç aşamadan oluşan sınavların sonuçlarına göre adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyonlara atanma fırsatı elde edebilecekler.

Sonuçlar, adayların T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle www.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilecek. Ayrıca sonuç belgesinde adayların genel puanlarının yanı sıra, her bir test için elde ettikleri puanlar da detaylı bir şekilde yer alacak.

2023 KPSS İptal Edilen Sorular

2023 KPSS’ de 1 soru iptal edildi, 3 sorununda doğru cevap şıkkı değiştirildi. İşte 2023 KPSS’ de iptal edilen ve cevapları değiştirilen sorular;

  • Türk Dili ve Edebiyatı Testi temel soru kitapçığındaki 7 numaralı soru iptal edildi.
  • Biyoloji Testi temel soru kitapçığındaki 14 numaralı sorunun doğru cevabı A şıkkı olarak değiştirildi.
  • Beden Eğitimi Testi temel soru kitapçığındaki 72 numaralı sorunun doğru cevabı B şıkkı olarak değiştirildi.
  • İktisat Testi temel soru kitapçığındaki 34 numaralı sorunun doğru cevabı D şıkkı olarak değiştirildi.

Sitemizdeki daha fazla KPSS içeriği için bağlantıya tıklayın!

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.