2023 YKS Ek Tercih Süreci Başlıyor

ÖSYM yayınladığı duyuru ile 2023 YKS ek tercih sürecinin başlayacağını açıkladı. 12 eylül günü başlayacak olan 2023 YKS ek tercihleri 17 eylül günü sonlanacak.

ÖSYM, YKS 2023 ek tercih sürecini 12 eylül günü saat 14:00′ da başlatıyor. Son tercih tarihi ise 17 eylül günü saat 23:59′ da. ÖSYM 11 eylül günü ön bilgilendirme için bir kılavuz yayınladı. Buraya tıklayıp inceleyebilirsiniz.

2023 YKS Ek Tercih Taban Puanları için tıklayın

Ek yerleştirme, üniversitelerde 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasındaki kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından gerçekleşecek. Bu süreçte, kayıt yaptırmayan adaylar nedeniyle boş kalan kontenjanlar oluşabilecektir.

2023 YKS Ek Tercih Süreci

2023-YKS ek yerleştirmeye başvurabilmek için adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir. Adaylar, en fazla 24 tercih hakkına sahiptirler.

Ek yerleştirmeye bir programa yerleşen adaylar başvuramayacaklar. Yani, bir programa yerleşse dahi kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirmeye başvuramayacaklardır. Sadece YKS ek yerleştirmeye tercih yapmayan veya bir programa yerleşemeyen adaylar ile özel yetenek sınavıyla bir programa yerleşen adaylar başvurabilirler.

Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması sonucu oluşan boş kontenjanlar, aynı programın puan türünde en yüksek puanı alan veya bu puanı geçen adaylar tarafından tercih edilebilecektir.

Ek yerleştirme tercihlerinde, adayların programların özel koşullarını incelemeleri ve bu koşullara uygun tercihler yapmaları önemlidir. Ek yerleştirme tercih ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.