2019 DGS Kontenjanları Azaldı

Geçtiğimiz günlerde 2019 DGS başvuruları başladı ve açıklanan programlar ve kontenjanlar kılavuzunda yer alan bilgilere göre 2019 DGS kontenjanları önceki yıllara oranla azaldı.

30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı başvuruları geçtiğimiz günlerde alındı. Başvuru kılavuzunun yayınlanması ile birlikte kontenjanların önceki yıllara oranla azaltıldığı görüldü.

Bu değişim özellikle hukuk fakültesi kontenjanlarına yansımış durumda. Fen-edebiyat ve eğitim fakültelerinde de küçük miktarlarda olan azalma mimarlık,mühendislik gibi bölümlere pek yansımamış.

Bazı üniversitelerin az, bazılarının çok miktarlarda kontenjanlarının azaltılması toplamda oldukça büyük farka sebep oldu. Aşağıda bazı bölümlerin 2018 ve 2019 yılları DGS kontenjanları listelenmiştir.

  • Akdeniz Üni. Hukuk Fakültesi 14-10
  • Ankara Üni. Hukuk Fakültesi 25-12
  • İstanbul Üni. Hukuk Fakültesi 25-12

ÖSYM’ nin sitesinden ilgili kılavuzu inceleyerek bölümünüzün kontenjanlarında bir değişiklik olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Az sayıda kontenjan ayrılan DGS için bu azalma yerleştirme puanlarına etki edecektir. DGS’ ye hazırlanan öğrencilerin özellikle tercih döneminde bu değişimi dikkate almalarını tavsiye ederiz.

PDF formatında DGS çıkmış soruları indirmek için tıklayın!

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.