2019 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2019 yılı üniversite tercih sonuçları açıklandı ve üniversite kayıtları başladı. Üniversiteye ilk defa yerleşen öğrenciler için KYK yurt başvuruları ise 19 ağustosta başlayacak. Endişelenmeyin KYK her yıl olduğu gibi bu yılda üniversitelerde dersler başlamadan önce başvuru, yerleştirme ve kayıt işlemlerini tamamlayacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda KYK yurt başvuruları genelde üniversite yerleştirme ve kayıtları ile aynı tarihlerde yürütülüyordu. Yani üniversite kayıtları devam ederken yurt başvuruları alınıyordu. Bu yıl yine benzer şekilde 19 ağustos tarihinde başlayan başvurular 26 ağustosa kadar devam edecek.

Yurt Başvuruları E-Devlet Üzerinden Yapılacak

Her yıl olduğu gibi bu yılda yurt başvuruları e-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden yapılacak. Başvuru adımlarında sorun yaşamamak için öncelikle üniversite kaydınızı tamamlamanızı tavsiye ediyoruz.

Her yıl uyardığımız halde, çok kişinin mağdur olduğu bir konuyu hatırlatmak isteriz. Başvurunuzu mobil cihazlardan, telefon yada tablet gibi araçlardan yapmayınız. Mobil cihazlardan yapılan başvurularda sorunlar çıkıyor. Başvurunuzu e-devlet internet sitesinden bilgisayar kullanarak yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Başvuru işlemi oldukça basit adımlardan oluşmaktadır. Sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurduğunuz ve yukarıdaki uyarılarımızı dikkate aldığınız sürece bir sorun yaşamazsınız.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Sonuçlar tahminin olarak başvuruların bittikten sonraki 1 hafta içerisinde açıklanacaktır. Kayıt süreci ile ilgili bilgileri yine sitemizden sizlerle paylaşacağız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.