2020 YKS’ de Uygulanacak Değişiklikler

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan YKS 2020′ nın yapılacağı tarihleri 27-28 haziran olarak duyurdu. Bu değişikliğin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç 2020 YKS’ de uygulanacak değişiklikleri paylaştı.

Yıllık ÖSYM sınav takviminde 20-21 haziran olarak ilan edilen TYT ve AYT sınavı tarihleri koronavirüs tedbirleri kapsamında 25-26 temmuza ertelenmişti. Kabine toplantısında kararlaştırılan normalleşme adımları kapsamında YKS tarihi 27-28 haziran, LGS 20 haziran, askeri liselere geçiş sınavı ise 14 haziranda yapılacak.

Ayrıca üniversiteler 15 hazirandan sonra akademik takvimlerine dönecekler. Bu tarihten itibaren uygulanacak olan takvim muhtemelen YÖK’ ün görüşleri sonrasında netleşecek.

YKS sınav tarihi değişikliklerinin ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç sadece 2020 YKS’ de uygulanacak bazı değişiklikleri duyurdu. YÖK’ ün internet sitesi ve Yekta Saraç’ ın twitter hesabında yayınlanan duyuruya göre adayları bekleyen değişiklikler şöyle;

1-Müfredat Daraldı

YKS’ de çıkacak soruların müfredatı daraltıldı. Buna göre lise son sınıfın 2. dönemi müfredatından sınavda soru gelmeyecek.

2-TYT Süresi Uzatıldı

135 dakika olan Temel Yeterlilik Testi sınavının süresi 30 dakika uzatıldı. Sadece bu yıl uygulanacak olan değişiklik ile TYT’ nin süresi 165 dakikaya yükseldi.

3-Baraj Düşürüldü

Lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli puan barajı 170‘ e düşürüldü. Bu değişiklik ile geçen yılın verilerine göre 112 bin ila 195 bin arasında ilave aday 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

Ayrıca duyuruda sınavda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler uygulanacağı da belirtildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.