KPSS’ ye Nasıl Hazırlanmalı?
KPSS‘ ye nasıl hazırlanmalı? KPSS’ ye sayılı günler kala konu eksikleri nasıl tamamlanır? Sınava kısa zamanda az ve verimli bir şekilde çalışmanın yolları nelerdir?
Eğer bir altyapınız var ise elinizde bulunan defter notlarından veya özet bir konu anlatım kitabından hızlı bir genel tekrar yaparak konuları hatırlamalısınız. Ardından her dersten vaktinize oranla bir soru bankası bitirecek şekilde çalışmalısınız. Soru bankasının bitmesinin akabinde deneme çözerek sınava kısa zamanda verimli bir şekilde hazırlanmış olacaksınız.
Bir önceki yazımızda en özgün ve kapsamlı KPSS Güncel Bilgiler listesini paylaştık.
Ancak şu ana kadar hiç çalışmamış ve alt yapınız yok ise soruların az çıktığı konuları tespit edip konuları atlayarak hızlı bir konu tekrar yapıp soru çözmeye geçmelisiniz. Hangi konuyu atlamalıyım derseniz, ÖSYM’nin sitesinden hangi konudan kaç soru çıkıyor ise öğrenip konu uzunluğunun soru sayısına oranına bakıp işe koyulmalısınız. Tabii ki sınava son bir ay kala bol bol deneme çözmeyi ihmal etmemelisiniz.
Sınavda başarının anahtarını ancak genel anlamda bir çok konuya hakim olarak ve hızlı soru çözerek yakalayabilirsiniz. Bu sınavda zaman çok önemli bir husustur. Yavaş soru çözerseniz sınav yetişmeyecektir. Konu eksiği yüzünden ise herkesin yapabileceği kolaylıktaki soruları dahi çözmekte zorlanacaksınız. Her iki hususu da ihmal etmeyin.
Bu süreçte eğer vakit bulabilirseniz çıkmış soruları çözmek sizin lehinize olacaktır. Bu süreci daha iyi yönetmek zamanı iyi değerlendirmek adına yazılı bir plan yapmak hem sistemli çalışmamızı hem de kaygıdan uzaklaşmanızı sağlayacaktır.
Her sınavın bol sorulu konuları vardır o konularda var olan eksiklerinizi süratle tamamlamalısınız. Örneğin Tarih dersinde Cumhuriyet Dönemi bol sorunun geldiği bir konudur. Bu şekilde bir plan ile hız kazanabilirsiniz.