DGS’ye Nasıl Hazırlanmalı?

Dikey geçiş sınavına (DGS’ye) nasıl hazırlanmalı neler yapmalı gibi konularda size bilgiler vereceğim. Önümüzde yaklaşık 7 ay gibi bir süre var bu süreyi nasıl değerlendirmeli nasıl bir plan yapmalı ve nasıl çalışmalıyız?

Öncelikle dikey geçiş sınavı 60 sorudan ve 3 ana gruptan oluşur yani matematik 1 sayısal mantık ve Geometri. Peki matematikten başlayalım o zaman. Matematik konularını 3 gruba ayırmalıyız 1.grup cebir yani temel konular diğer adı sayılar bu ilk alanda. ÖSYM en sevdiği ve en basit yani netlerimizi yükselteceğimiz gruptur.

Peki bu gruba nasıl çalışmalıyız? Öncelikle temel kavramlardan başlayıp oran orantıya kadar giden bir liste oluşturalım. Bu grup sayısal ve kişisel mantığımızı ölçer bu grupta en önemli 3 konu ise temel kavramlar rasyonel sayılar ve oran orantıdır. Bu 3 konu hem kendi alanında sporu hem de diğer konuların soru tipleri için önemlidir. Bu 3 konu DGS veya ALES için yaklaşık 360 soru çözerek aşabiliriz. ÖSYM son yıllarda yaptığı sınavlarda bu ilk grup yani cebir kısmı bir nebze daha kolay ve kalıplaşmış sorular üzerinden hazırlanmıştır.

Bu ilk grup içinde bizi zorlayacak diğer konu listesi ise çarpanlara ayırma, eşitsizlik ve mutlak değer bu 3 konu kendi özgü ve ezber mantığı üzerine kurulmuş olduğu için genelde bizleri zorlar ama yenilemeyecek bir sıkıntı değildir.

Nasıl çalışmalıyız peki? ÖSYM bu konular içerisinde her sene aynı tıp sorular sorduğu için işimiz kolay konu anlatımı üzerinden ve 250 soru çözdük ten sonra bir sıkıntımız kalmayacaktır DGS’de yaklaşıl 14 ile 16 soru var. Bu gruptan. Diğer grupları SAYISAL mantığı ve en önemli olan problemleri bir başka makalemde anlatacağım. Kitap seçimi ve soru Çeşitleri hangi sorular nasıl çözülmeli sayısal mantık için nasıl kısacası DGS nasıl kazanılır sorularını ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

Eğer bu süreçte KPSS’ ye de girmek istiyorsanız bir önceki yazımızda KPSS’ ye nasıl hazırlanmalı konusundan bahsetmiştik

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.