2023 DGS Tercihleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

2023 DGS tercihleri hakkında bilmeniz gereken her şey bu sayfada! DGS tercihleri ne zaman başlayacak? Kaç tercih hakkı var? 2023 DGS kontenjanları azaldı mı? DGS 2023 tercihleri hakkındaki tüm sorularınıza cevap burada.

DGS 2023 sonuçları açıklandı ve artık adaylar tercih işlemlerinin başlamasını bekliyor. DGS 2023 tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu yayınlandı mı? Adaylar kaç tercih yapacak? DGS’ye kaç aday girdi? 2023 DGS kontenjanları azaldı mı, arttı mı? DGS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak gibi tüm sorularınızın yanıtı aşağıda.

2023 DGS tecihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM 2023 DGS tercihlerinin başlayacağı tarihi henüz duyurmadı. Ancak diğer ÖSYM işlemleri düşünüldüğünde DGS tercihleri muhtemelen 21-25 ağustos tarihleri arasında başlayacaktır. Tercihler geçen yıl 24 ağustosta başlamış ve 1 hafta sürmüştü.

2023 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Hayır DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Yayınlandığında burayı güncelleyeceğiz. Şimdilik elimizde sadece DGS başvuru kılavuzu var.

2023 DGS tercihleri nasıl yapılacak?

DGS tercihleri adayın kendi sorumluluğundadır. ÖSYM’ nin resmi aday portalı (ais.osym.gov.tr) üzerinden tercih işlemlerini adaylar kendileri yapacaktır.

2023 DGS’ de kaç tercih hakkı var?

DGS’ de adaylara 30 tercih hakkı verilir. 30 tercih yapmak zorunlu değildir, aday en fazla 30 olmak koşulu ile kaç tercih yapacağına kendisi karar verir.

2023 DGS kontenjanları azaldı mı?

2023 DGS başvuru kılavuzu içinde yayınlanan tercih yapılacak lisans bölümleri listesindeki toplam kontenjan sayısı 90351. Geçen yıl toplam kontenjanın 112635 olduğu düşünüldüğünde 2023 DGS kontenjanlarının genel olarak azaldığı görülüyor.

2023 DGS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

DGS yerleştirme işlemi, adayların 2023 DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak dijital ortamda yapılacaktır.

2023 DGS’ ye kaç aday girdi?

2023 DGS’ ye 464 bin aday girdi. 2023 DGS ile ilgili sayısal veriler yayınlandığında burayı güncelleyeceğiz.


DGS Taban Puanları İçin Tıklayın! DGS Üniversite Puanları İçin Tıklayın! DGS Açıköğretim Puanları İçin Tıklayın!


Dikey Geçiş Sınavı adayları tercih yaparken mezun oldukları önlisans bölümü oldukça önemlidir. Adaylar sadece mezun olunan önlisans bölümü ile aynı alanda kabul edilen, devamı niteliğinde olan lisans bölümlerini tercih edebilirler. Bu sebeple adayların tercih sürecinde ilk yapmaları gereken dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerini iyi incelemek olmalıdır. İkinci adım olarak bu bölümler içinden tercih etmek isteyecekleri bölümlerin bulunduğu üniversite ve fakülteleri tespit edip, taban puanları, kontenjanları ve özel koşullarını incelemek olacaktır.

2023 DGS tercihleri hakkında hakkında verebileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar. ÖSYM tercih süreci ile ilgili duyuru yayınladığında bu sayfadaki bilgileri de güncelleyeceğiz. DGS tercih sürecinde başarılar dileriz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.