2023 DGS Sonuçları Açıklandı! Sonuçlar, Puanlar ve Tercihler İçin Tıkla!

2023 DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç sayfası, tercihler ve DGS puanları hakkında her şey bu sayfada. Sınava başvuran 464 bin adayın bekleyişi sona erdi ve ÖSYM 2023 DGS sonuçlarını açıkladı.

Bugün, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını açıkladı. Binlerce adayın merakla beklediği DGS sonuçları açıklanmış oldu. Sınava 464 bin aday başvuru yapmıştı, sınava giren aday sayısı ve DGS ile ilgili sayısal veriler henüz açıklanmadı.

2023 DGS Sonuçları Açıklandı!

DGS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlarını görüntüleyebilirler. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler gelecekteki eğitim planlarını yapma aşamasına adım attı. Kimi adaylar, tercih ettikleri lisans programlarına yönelik araştırmalarını hızlandırırken, bazıları da hayallerindeki üniversiteleri belirlemenin mutluluğunu yaşadı.

DGS Taban Puanları İçin Tıklayın! Üniversitelerin DGS Puanları İçin Tıklayın! DGS Açıköğretim Puanları İçin Tıklayın!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), iki yıllık ön lisans programlarını tamamlayan öğrencilere, lisans düzeyindeki programlara geçiş imkanı sunuyor. Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih ettikleri lisans programlarına yerleştirilecekler. Bu sonuçlar, birçok genç için gelecekteki kariyerlerini ve meslek seçimlerini etkileyecek önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

2023 DGS Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

2023 DGS’ de adayların cevap kağıtları ve sorulara vermiş oldukları yanıtlar erişime açıldı. Aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) DGS cevap anahtarınıza erişebilirsiniz.

ÖSYM’nin DGS sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, binlerce öğrenci geleceğe umutla bakarken, üniversiteler de yeni akademik yılı planlamalarına başlayacaklar. Geleceğin doktorlarından mühendislerine, öğretmenlerinden avukatlarına kadar birçok farklı alanda yetişecek gençler, ülkenin gelişimine ve ilerlemesine katkı sağlamak için adım atmış olacaklar.

DGS sonucunuzu öğrenmek için ÖSYM sonuç açıklama sayfasını buraya tıklayıp görüntüleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.